Dilistak:
- Dilistak 250 g
- Piper berdeak 100 g
- Tipula 80 g
- Porrua 70 g
- Azenarioa 100 g
- Patatak 250 g
- Tomate saltsa 50 g
- Olio 6 koilarakada
- Baratxuri ale 1
- Erramua
- Gatza
- Piperrauts gozoa 1 koilaratxo

Baratxuria, tipula, azenarioa, piper berdea eta porrua zati txikitan moztu. Kazola batean oliba olio pixka bat berotu, barazkiak gehitu eta su motelean egosi bost minutuz. Ondu sueztitu, gehitu tomate saltsa eta egosi beste hiru minutuz. Dilista gisatua Gehitu dilistak, erramu hostoa eta patatak, irabiatu aiztoarekin eta egosi pare bat minutuz. Estali ur hotz askorekin eta egosi (hobe estalita) 40-50 minutuz edo bigundu arte. Oso lehor ikusten badute, gehitu ur gehiago prozesuan zehar. Zartagin batean olio zorrotada bat berotu, piperrautsa gehitu eta berehala kendu sutik erre ez dadin. Gehitu dilistak zartaginean, kendu eta beste bost minutuz egosi. Zerbitzatu beroa.
Arroza beltza:
- Arroza300 g
- Sepia1
- Gamba250 g
- Tipula100 g
- Piper berdea50 g
- Arrain salda
- Ardo zuria100 ml
- Olioa
- Sepia tinta 3 bote
- Baratxuri ale 2
- Tomate 2

Moztu tipula, piperra, tomatea eta baratxuria dado finetan. Bestalde, otarrainxkak zuritu eta erreserbatu. Ganba buruekin salda bat prestatzen dugu gero gure arrozarekin laguntzeko. Gehitu baratxuria eta otarrainxkak, salteatu minutu batzuetan eta azkenik tomate txikitua gehitu. Ondu sueztitu eta utzi dena egosten bost minutuz. Ganbak kendu eta azken prestaketarako gordetzen ditugu. Gehitu ardo zuria eta utzi lurruntzen. Arroza salda erdiarekin estali eta irakiten jarri, su bizian egosten utziz hamar minutuz, momentu horretan gainerako salda gehituko dugu, sua jaitsi eta su ertainean egosten jarraituko dugu beste zazpi minutuz.
Carbonara pasta:
- 400g espagueti
- 2 arrautz
- 150g gazta ondu (parmesano, manchego…)
- 120g de bacon edo hirugiharra
- Gatza eta piperbeltza
- Olioa

Gorringoak ontzi batean irabiatu gatz pixka batekin eta Pecorino gazta birrinduaren 1/3arekin (Mantxego Gazta ere erabil dezakezu). Berotu zartagin bat olioarekin su ertainean eta bero egon bezain laster gehitu zerrendatan moztutako txerri-masaila (edo hirugiharra); egosi minutu batzuk. Bitartean, egosi pasta ur irakin eta gazi askoan eta, paketean adierazitako egosketa denbora igaro ondoren, iragazi pasta, zartaginera bota txerri azalarekin (edo hirugiharra), ondo nahastu eta, sutan itzalita. , gehitu irabiatutako gorringoak pasta egosteko uraren koilarakada pare batekin; nahastu 30 segundo inguru. Gehitu gainontzeko Manchego (edo Pecorino) gazta, nahastu eta berehala zerbitzatu piper beltz askorekin.