GILDAK
- Ibarrako pipermina
- Olibak
- Antxoak


TOSTADAK URDAIAZPIKOAREKIN
- Arrautza
- Urdaiazpiko
- Gazta
- Ogia
- Tomatea
- Letxuga
KROKETAK

- Bexamela egiteko:
- 100 gramo urdaiazpiko iberiko
- Irina
- Baratxuri ale 1
- Tipula txiki 1
- Oliba-olio birjina estra
- Litro erdi esne oso
- Perrexila (aukerakoa)
- Gainerako osagaiak:
- Etxeko 3 arrautza
- Ogi birrindua
- Oliba-olio birjina estra
- Sukaldeko paper xurgatzailea
Hasteko, tipula eta baratxuri hortza txiki-txiki txikitan txikitzen ditu. Txiki-txiki eginda, bota oliba-olio birjina txorrotada bat kazola batean eta egiozu 6 minutuz. Bitartean, urdaiazpikoa dadotan edo tiratan txikitzen jarrai dezakezu, eta kazolara gehitu, gainerako osagaiekin nahas dadin. Hurrengo urratsa 50 gramo irin gehitzea da eta ondo erregosi masa uniforme bat izan arte. Ondoren, bota esnea oso poliki, etengabe, eta erabili esnea giro-tenperaturan, kumeak ager ez daitezen. Suaren intentsitatea alda dezakezu, ez itsasteko eta ez erretzeko. Adi egon eta ez utzi mugitzeari edo bota ezazu errezeta. Nahasketa ez da oso likidoa geratu behar, ezta oso lodia ere; irinarekin jolas egin dezakezu bilatzen duzun testura lortu arte. Masa hotza dagoenean, kantitate txikiak hartu behar dituzu, gehien gustatzen zaizun forma eman, irin pixka bat bota eta arrautzetan eta ogi birrinduan pasatu. Errepikatu prozesua masa osoarekin amaitu arte.
TXANPINIOIAK ETA URDAIAZPIKOA
- Txanpinioiak
- Urdaiazpikoa
- Ogia
